SUDIONICI SHKM U VUKOVARU U ŽUPI OTOK

Krist, nada naša!

U skladu s potrebama 10. SHKM u Vukovaru župljani Župe sv. Antuna Padovanskog iz Otoka otvorili su vrata svojih domova za prihvat gostiju, sudionika Susreta.  Prihvaćeno je 258 sudionika Susreta iz Zadarske i Riječke nadbiskupije, a iz župa: Benkovac, Korlat, Popovići, Rodalice, Kistanje 1, Kistanje 2, Perušić s filijalama Lisičići i Podgrađe te grad Rijeka.

Autobusi sa sudionicima Susreta stigli su u subotu 29. travnja u vremenu između 14,00 i 15,00 sati i odmah su u crkvi raspoređivani svojim domaćinima koji su ih tu čekali, tako da je sve teklo bez poteškoća.

Nakon osvježenja i odmora kod domaćina u 19,00 sati počeo je predviđeni program koji se sastojao iz dva dijela: duhovnog i zabavnog.

Na početku je goste pozdravio domaći župnik preč. Antun Knežević. U svojem pozdravnom govoru nazočne goste je upoznao s poviješću župe i Crkve u Otoku. Kratko ih je upoznao sa značenjem interijera crkve. Izrazio  im je dobrodošlicu i zaželio ugodan boravak u otočkoj župi.  Goste su, u ime mladih, pozdravili glavni koordinatori Kristina Gluhaković i Gabrijel Martinović.

Gosti su predstavili svoje župe, između ostalih i Otočanin  vlč. Tomislav Vlahović, župnik župe Perušić. Nakon pozdravnih riječi gosti i domaćini su razmijenili darove.

Duhovni dio programa započeo je čitanjem teksta iz Djela apostolskih (Dj 9, 1-19) i Molitvom SHKM u Vukovaru. Uslijedilo je vrlo zanimljivo katehetsko predavanje koje je održao teolog,  prof.  Marijan Lončar što su mladi s oduševljenjem prihvatili. Ovaj dio programa završen je Euharistijskim klanjanjem Presvetom Oltarskom Sakramentu u što je bio uključen veliki broj mladih čitača.

Župni zbor mladih "Gracija" je svojim pjevanjem pratio cijeli duhovni dio programa.

Zabavni dio programa odvijao se u dvorani Doma kulture. Goste je pozdravio gradonačelnik Josip Šarić, a potom im je prikazan kratki dokumentarni film o Gradu Otoku i njegovim potencijalima.

I u zabavnom dijelu programa zbor "Gracija" dao je svoj obol. Pod ravnanjem voditeljice Marine Čepo otpjevali su nekoliko duhovnih pjesama, a nastup završili pjesmom SHKM.

Župna Frama je nstupila s  igrokazom o problemima mladih, a na kraju je nastupio KUD "Josip Lovretić" s nekoliko koreografija. Druženje je završilo oko 23,00 sata.

U organizaciji je sudjelovao veliki broj mladih volontera koji su odradili veliki posao i trebamo  im biti zahvalni.

 

Na pitanje što ih je motiviralo za dolazak u Vukovar jedna sudionica iz Rijeke odgovorila je kratko: "Vjera i Grad- heroj", a na pitanje jesu li zadovoljni sa svojim domaćinima od mnogih se čuo odgovor:"Nikad bolje!"

U nedjelju 30. travnja u ranim jutarnjim satima krenuli su gosti i veliki broj domaćih mladih sudionika Susreta  put Vukovara.

M.B.Poratak na naslovnu stranicu...